SRI LANKA & MALDIVLER Colombo, Kandalama, Pinnawala, Dambulla, Sigiriya, Matale, Kandy,  Ella Treni, Nuwara Eliya, Maldivler

SRI LANKA & MALDIVLER Colombo, Kandalama, Pinnawala, Dambulla, Sigiriya, Matale, Kandy, Ella Treni, Nuwara Eliya, Maldivler

6 Aralık 2024 Cuma - 16 Aralık 2024 Pazartesi tarihleri arasında olmalıdır
Tura katılacak Kişi Sayısı
Toplam Tutar
121.680,68 ₺
Tur Programı

Tur Programı

Özet
Asya’da kaliteli bir kültür gezisi, Hint Okyanusu’nda deniz keyfi...
Tur Programı

1.GÜN: ISTANBUL- COLOMBO  

Saat 12:00’da Istanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde buluşma. Air Arabia Havayolları ile 14:35’te Sharjah aktarmalı olarak Colombo’ya hareket.  

2.GÜN: COLOMBO – PINNAWALA - DAMBULLA - KANDALAMA  

Sabaha karşı 03:45’te Colombo Bandaranaike Havalimanı’na varış. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından Colombo’ya transfer ve varışta sabah kahvaltısı… Kahvaltının ardından, Kandalama’ya doğru yola çıkıyoruz. Yolumuz üzerinde Pinnawala’da bulunan Fil Yetimhanesini ziyaret edeceğiz. Başlangıçta turistik bir merkez olarak kurulan Fil Koruma Merkezi, günümüzde yerli ve yabancı fil uzmanlarının katılımıyla, filler için bilimsel bir yetiştirme programına dönüştü. Hakkında önemli sayıda kitap ve araştırma makalesi bulunup, birçok dilde yayımlanan Pinnawala Fil Yetimhane’sinde Fillerin beslenmesi ve nehir kenarındaki yaşamlarını gözlemleyeceğiz. Pinnawala ziyaretimizden sonra, yaklaşık 2 saatlik bir yolculukla Dambulla'ya varacağız. Seyahatimizin sıra dışı noktalarından biri olan M.Ö. 1.YY’da Kral Walagambahu tarafından yaptırılan, Dünya Miras Listesi’ndeki Dambulla Kaya Mağarası’nı ziyaret edeceğiz. 2000 metrekarenin üzerinde boyalı duvar ve tavana sahip beş mağaradan oluşan tapınakta, kaya üzerine oturtulmuş 14 metre boyundaki Buda heykeli ve duvarlarındaki yüzün üzerindeki Buda resimleri ve buda heykelcikleri ile ön plana çıkar. (Öğle yemeğimizi tur esnasında lokal bir restoranda alacağız.)Ardından Kandalama’daki otelimize transfer, otele yerleşme, akşam yemeği ve geceleme Kandalama’da. 

3.GÜN: SIGIRIYA – MATALE - KANDY  

Sabah kahvaltısının ardından, yaklaşık 1 saatlik bir yolculuk ile Sigiriya’ya ulaşacağız. Varışımızda, Kral Kashyapa (MS 477-495) tarafından yaptırılan, dünya mirası olan Aslan Kayası olarak adlandırılan Sigiriya kaya kalesine çıkacağız. ''Aslan Kayası'', çalılıklardan 200 metre yükseklikte yükselen, sıra dışı güzellikte bir kaledir. Kayanın çevresindeki sarmal bir merdivenle ulaşılan kayanın korunaklı bir köşesinde yer alan Sigiriya'nın dünyaca ünlü fresklerini ve keyifli bir manzara keşfedeceğiz. (Öğle yemeğimizi tur esnasında lokal bir restoranda alacağız.) Yaklaşık 1,5 saatlik yolculuğumuz sonrasında, güzergahımız üzerinde yer alan Matale Baharat Bahçesi’ni ziyaret edeceğiz. Sri Lanka’nın meşhur baharatları ve kauçuk ağaçlarını göreceğiz. Ardından Kandy’deki otelimize transfer, otele yerleşme, akşam yemeği ve geceleme Kandy’de. 

4. GÜN: KANDY  

Sabah kahvaltımızın ardından Kandy şehir merkezine transfer ve varışta şehir turumuzu yapacağız. Bugün, Dünya Kültür Mirası olan ve Sri Lanka krallarının son başkenti olan Kandy’i keşfedeceğiz. Kandy Gölü çevresine kurulmuş olan, küçük ve şirin bir göl kasabası bizi karşılayacak. Budistler için son derece önem arz eden Kandy’de, Buda’nın diş kalıntılarının bulunduğu Buda Tooth Relic Tapınağı’nı göreceğiz. Göl çevresinde dolaşıp, sebze-meyve pazarı ve dükkanlardan hediyelik alışverişler de yapabilmeniz için zamanımız olacak. (Öğle yemeğimizi tur esnasında lokal bir restoranda alacağız.) Ardından Kandy’deki otelimize transfer, akşam yemeği ve geceleme Kandy’de 

5. GÜN: KANDY – ELLA TRENİ – NUWARA ELIYA  

Sabah kahvaltısından sonra Nuwara Eliya’ya gitmek üzere, sosyal medyada da sıkça gördüğümüz o meşhur tren yolculuğuna çıkacağız. Yaklaşık olarak 4 saat sürecek bu unutulmaz tren yolculuğunu çekeceğimiz fotoğraflar ile ölümsüzleştireceğiz. Dağların arasından kıvrıla kıvrıla geçecek yolculuğumuzda hem Sri Lanka’nın doğasına hayran kalacaksınız, hem de sıra dışı bu deneyim seyahatleriniz içinde en unutulmaz anılara dönüşecek. 4 saatlik tren yolculuğunun ardından, istasyonda bizi bekleyen özel aracımızla Sri Lanka'nın dağlık çay plantasyonlarıyla ünlenmiş Nuwara Eliya kasabasını ziyaret edeceğiz. Sri Lanka eski adıyla Seylan; dünyanın en önemli çay üreticilerinden ve çay kültürünün dünya üzerindeki en önemli temsilcilerinden biri olduğundan, Sri Lanka çayını daha yakından keşfetmeniz için bir çay fabrikası ziyaretimiz de olacak. Burada toz çay, tam yaprak, taç yaprak, Beyaz-Yeşil-Siyah Çay, kurutma, işleme, fermente işlemi gibi çaya dair pek çok detay öğreneceksiniz. (Öğle yemeğimizi tur esnasında lokal bir restoranda alacağız.) Sri Lanka'nın 2525 metre ile en yüksek dağı olan Pidurutalagala’nın yer aldığı Nuwara Eliya dünyaca ünlü Seylan Çay’ının da en verimli yetiştiği bölge olarak bilinmektedir. Ardından Nuwara Eliya’da eski bir çay fabrikası olan otelimize transfer, otele yerleşme, akşam yemeği ve geceleme Nuwara Eliya’da. 

6. GÜN: NUWARA ELIYA - COLOMBO  

Sabah kahvaltısının ardından Colombo’ya hareket. Yaklaşık 5 saat sürecek olan yolculuğumuzun ardından, varışta Colombo şehir turunu yapacağız. Şehir merkezi, Colombo Ulusal Müzesi, Gangaramaya Tapınağı ve Bandaranaike Anıt Uluslararası Konferans Salonu göreceğimiz yerler arasında olacak. (Öğle yemeğimizi tur esnasında lokal bir restoranda alacağız.) Ardından Colombo’daki otelimize transfer, otele yerleşme, akşam yemeği ve geceleme Colombo’da. 

7. GÜN: COLOMBO – MALE (MALDIVLER)  

Sabah kahvaltısının ardından havalimanına hareket. Yaklaşık 1,5 saat sürecek olan uçuşumuzun ardından, Maldivler’e varış. Pasaport ve bagaj işlemlerimizin ardından, bizleri bekleyen hızlı teknelerle otelimize transfer. Otele yerleşme, akşam yemeği ve geceleme Maldivler’de. 

8. GÜN: MALDIVLER  

Sabah kahvaltısının ardından, deniz-güneş ve dinlencenin tadını çıkartabilirsiniz. İsteyenler ekstra olarak düzenlenen Island Hopping turlarına veya Male’yi de içeren kültür gezisine çıkarak günü değerlendirebilirler. Otele yerleşme, akşam yemeği ve geceleme Maldivler’de.  

9. GÜN: MALDIVLER  

Sabah kahvaltısının ardından, deniz-güneş ve dinlencenin tadını çıkartabilirsiniz. İsteyenler ekstra olarak tekne ile yapılan snorkelling turuna katılabilirler. Dileyenler konakladığımız otelde de snorkelling keyfini yaşayabilirler.Otele yerleşme, akşam yemeği ve geceleme Maldivler’de.  

10. GÜN : MALDIVLER - COLOMBO – ISTANBUL  

Sabah kahvaltısının ardından Colombo’ya uçmak üzere Male havalimanına hızlı teknelerle transfer. 1,5 saatlik uçuşumuzun ardından, varışta bagajlarımızı alarak, havalimanının dış hatlar bölümünden, Air Arabia Havayolları ile saat 14:45’te Sharjah aktarmalı İstanbul’a hareket, 23:40’ta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na varış, gezimizin sonu. 

Ücrete Dahil Hizmetler

Ücrete Dahil Hizmetler

Paket Tura Dahil Olan ve Olmayan Hizmetler

Fiyata Dahil Olan Hizmetler :  

• Air Arabia ile İstanbul(IST) – Colombo – İstanbul(SAW) Ekonomi Sınıfı Uçak Bileti.  

• 20 kg Bagaj Hakkı ve Uçak İçi Yiyecek İkramı.  

• Sri Lanka’nın Birinci Sınıf Otellerinde Yarım Pansiyon (Otellerde Sabah-Akşam Yemekleri) ve Lokal Restoranlarda tüm öğle yemekleri.  

• Maldivler’de 4 Yıldız standardındaki otelde 3 gece Yarım Pansiyon (Sabah-Akşam Yemekleri) konaklama.  

• Colombo’ya varışta ilk gün sabah kahvaltısı.  

• Programda belirtilen tüm çevre gezileri, müze ve ören yeri giriş ücretleri.  

• Özel aracımızla ve hızlı teknelerle yapılacak tüm transferler.  

• Türkçe Rehberlik Hizmeti ve Lokal Rehberlik.  

• Zorunlu Acente Mesuliyet Sigortası 

Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler

• Sri Lanka Kapıda Kolay Vize Ücreti (60 USD)  

• Yurt dışı çıkış pulu  

• Yemeklerde alınacak olan su ve her tür içecek ücreti.  

• Her türlü kişisel harcama.  

• Tam kapsamlı Seyahat Sigortası. 

Ekstra Geziler

Ekstra Geziler

Ekstra Geziler
Ekstra Geziler
Ulaşım ve Otel Bilgileri
Ulaşım ve Otel Bilgileri
Uçuş Bilgileri

6 Aralık 2024     
Air Arabia Havayolları ile 14:35’te Sharjah aktarmalı olarak Colombo

Konaklama - Bilgileri

ANDALAMA – HERITANCE KANDALAMA vb.  
KANDY – EARL’S REGENCY vb.  
NUWARA ELIYA – HERITANCE TEA FACTORY vb.  
COLOMBO – CINNAMON GRAND vb. 
MALDIVLER – CINNAMON DHONVELI ISLAND RESORT vb