MISIR EKSPRES TURU Luksor-Hurghada-Kahire

MISIR EKSPRES TURU Luksor-Hurghada-Kahire

9 Kasım 2024 Cumartesi - 13 Kasım 2024 Çarşamba tarihleri arasında olmalıdır
Tura katılacak Kişi Sayısı
Toplam Tutar
22.111,38 ₺
Tur Programı

Tur Programı

Özet

Luksor, tarihi ve gizemli hazineleri ile tüm dünya keşif severlerinin en çok görmek istedikleri yerler listesinin en üstlerinde yer almaktadır. Erkek ve Kadın Firavunlara ait mezarlar, binlerce yıllık görkemli tapınaklar, duvarlardaki gizemi ancak çözülmüş ve binlerce yıl öncesinin medeniyetinin gelmiş olduğu ileri seviyeyi gösteren hiyeroglifler; hem aklınızın kurcalanmasına sebep olacak hem de sizler için benzersiz bir deneyim olacak. 

Sahra Çölü ile çevreli olan Hurghada, rengarenk mercanları, tertemiz denizi, Maldivler’i aratmayan sapsarı kumsalları ile Kızıldeniz’in en eski ve en güzel tatil merkezlerinden birisidir.   
Hem uçsuz bucaksız kum plajları, hem de Kahire ve Luksor gibi tarihi ve kültürel hazinelere sahip şehirlere yakınlığı ile Hurgada, dünyanın her yerinden turistlere ev sahipliği yapmaktadır. 

Afrika ve Orta Doğu coğrafyasının en büyük kenti olan Kahire, Nil’in iki yakasında kurulmuştur. Bu mega kent; M.Ö. 3000 yıllarından bu yana tarih sahnesinde rol almaktadır. Gizemi hala çözülememiş Firavunlar Döneminden, Roma İmparatorluğuna ve Osmanlı’ya, Yahudilik’ten, Hıristiyanlık ve İslam’a kadar dünyaya yön vermiş en önemli din ve medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. günümüzde ‘’1000 Minareli Kent’’ tarih boyunca İslam, Arap ve Afrika alemlerinin başkenti olmuştur. Şehrin dünya turistlerine en büyük armağanı ise kuşkusuz ki Giza ve Sakkara’da bulunan Piramitler’dir…

Tur Programı

09.11.2024 Cumartesi, İstanbul-Luksor-Hurghada (Öğle Yemeği, Akşam Yemeği)  
Saat 03:00 İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde buluşma. Gerekli işlemlerin ardından, 
Saat 05:45 Corendon Havayollarına ait XC 4320 sefer sayılı uçakla Luksor’a hareket ediyoruz. 
Saat 07:30 Varış, gerekli işlemlerin ardından Tam Günlük Öğle Yemekli Luksor Turumuza başlıyoruz. Binlerce yıl öncesinde yaşamış olan Firavunlar Dönemi, günümüzde dahi gizemini koruyan birçok özelliğe sahiptir. Firavunların izlerini sürebileceğiniz en önemli yerleşim yerlerinden biri ise hiç şüphesiz Yeni Krallık dönemi başkenti Luksor’dur. Bu gezide Krallar Vadisi, Hatchepsut Tapınağı (II. Tuthmosis, III. Tutmosis, Montuhotep Tapınakları), Memnon Anıtları, Karnak Tapınağı ve Nil Nehri gibi dünyanın en nadide tarihi ve doğal zenginliklerini detaylı şekilde gezme fırsatı bulacaksınız. Turumuz sırasında Ramesseum, El Qurna yerleşimi ve mezarları, Deir El Bahari, III. Amenhotep Tapınağı, Luksor Tapınağı, Korniş ve ünlü Kışlık Saray, yakın zamanda yeniden açılışı yapılan muhteşem Sfenks Yolu panoramik olarak görülecek diğer yerler arasındadır ve Nil Nehri üzerinde çok keyifli bir tekne turu yapılarak öğle yemeği yerel bir restoranda alınacaktır. Turumuzun bitimi ile birlikte Hurghada’ya doğru yola çıkıyoruz. Yolculuğumuz yaklaşık 320 km kadar sürecektir. Varışımızla birlikte akşam yemeğimizi otelimizde alıyoruz. Konaklama otelimizde.  
 
10.11.2024 Pazar, Hurghada (Kahvaltı, Akşam Yemeği) 
Kahvaltı, akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Gününüz serbest. Dileyen misafirlerimiz rehberlerimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek aşağıdaki turlardan arzu ettiklerine katılabilirler: 

Çölde Gün Batımı ATV ya da Buggy Safari Turu (Tek Kişilik ATV: 29 USD, Çift Kişilik Buggy 2 Kişi Toplam: 39 USD) Sina Çölü ve Sıra Dağları; gün batımında doyumsuz manzaralar sunmaktadır. Gezimizde bir de Bedevi kampını ziyaret ederek çölde yaşam ile ilgili bilgiler alabileceksiniz. (Transferler, kask, Bedevi Çayı ikramı dahil, diğer içecekler ve poşu dahil değildir)  

SeaScope Yarı Denizaltı Turu (Yetişkin: 29 USD/Çocuk: 19 USD) Teknemizin sualtında kalan cam bölümünde oturarak Kızıldeniz’in dünyaca meşhur ve akvaryum gibi olan sualtını içindeymişçesine deneyimleyip muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. (transferler dahil)  

Gerçek Denizaltı Turu (Yetişkin: 49 USD/Çocuk: 29 USD) Gerçek denizaltı deneyimine var mısınız? Denizaltımız 20 metre kadar derinliğe inecek. Kızıldeniz’in dünyaca meşhur ve akvaryum gibi olan sualtını içindeymişçesine deneyimleyip muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. (transferler dahil)  

Bedevi Gecesi (Yetişkin: 29 USD, Çocuk: 19 USD) Uçsuz bucaksız çölde yaşam çok zordur. Ancak binlerce yıldır bu topraklarda yaşayan Bedeviler, çölle uyumlu bir hayat sürdürmektedirler. Bir Bedevi kampına misafir olarak akşam yemeğimizi özel şovlar eşliğinde alıp keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Bu turu ATV Safari ile birleştirirseniz alacağınız keyif katlanacaktır.  (Bedevi Çayı, yemek, limitli içecekler şov ve transferler dahildir)  

Tam Günlük Öğle Yemekli Giftun Tekne Turu (Yetişkin: 39 USD/Çocuk: 19/Tüplü Dalış Farkı: 20 USD) Kızıldeniz’in Maldivler’i olarak bilinen Giftun, bölgenin enfes adalarından biridir ve doğal güzelliklerinin ve su altı hazinelerinin korunması için Ulusal Rezerv Alanı olarak ilan edilmiştir. Dolu dolu bir gün geçirmek için tam günlük tekne turu yapabilir, adanın tüm güzelliklerini doyasıya keşfedebilirsiniz. Bölgenin en kaliteli plajı olan Nemo Beach’de veya Orange Bay’de güneşlenebilmeniz ve denize girebilmeniz için serbest zaman vereceğiz. Teknemizde alkolsüz içecekler ve öğle yemeği servis edilirken, tüplü dalış talep eden misafirlerimiz bizi haberdar ederek ekstra ücret karşılığında dalış keyfini yaşayabilirler. Ayrıca, Şezlong ve şemsiye ücreti ile Ulusal Park giriş ücreti, tur fiyatına dahil edilmiştir. Tüplü dalışı yapmak isteyen misafirlerimiz önceden rehberimize bildirerek bu seçeneği de değerlendirebilirler. (Transferler, öğle yemeği, alkolsüz içecekler, Giftun Ulusal Parkı giriş ücreti fiyata dahildir. Tüplü dalış ekstra ücrete tabidir. Şnorkel ekipmanını dilerseniz ek ücret ödeyerek teknede kiralayabilir ya da kendi ekipmanınızı getirebilirsiniz)  

11.11.2024 Pazartesi, Hurghada-Kahire (Kahvaltı) 
Kahvaltının ardından odalarımızı boşaltıyoruz. Yaklaşık 470 km sürecek Kahire yolculuğumuza başlıyoruz. Varışımızla birlikte yapacağımız Panoramik Kahire Turumuzda; Bu gezimizde; Nasr Mahallesi ve Heliopolis bölgelerindeki Meçhul Asker Anıtı ve Enver Sedat Anıt Mezarı, Baron Empain Sarayı, ünlü Tahrir Meydanı, Nil nehri boyunca uzanan şehir merkezi, Kasr el Nil, Cezire Adası gibi belli başlı yerleri göreceğiz. (Not: Kahire’de genelde yoğun trafik olduğundan kaldığınız otelin bölgesi, geziye katılacak diğer misafirlerin otellerinin bölgeleri ve yoğun trafik durumuna göre sizlerin konforu için tur içeriğinde ve/veya akışında değişiklik olabilir. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Nil’de Otantik Filika Turu ve Akşam Yemeğine katılabilirler. (Yetişkin: 49 USD/Çocuk: 29 USD) Nil üzerinde Firavunlara layık bir tekne ile doyumsuz manzaralar eşliğinde bir gezide kuşkusuz ki unutulmaz anılar biriktirip çok güzel fotoğraflar çekebileceksiniz. Teknemiz bizi akşam yemeğimizi alacağımız Nil kenarındaki restoranımıza bırakacak. (teknede içecek ikramı, yerel restoranda akşam yemeği ve transferler dahildir) Turumuzun bitimi ile birlikte otelimize transfer, odalara yerleşme. Konaklama otelimizde. 

12.11.2024 Salı, Kahire (Kahvaltı) 
Kahvaltı ve konaklama otelimizde. Gününüz serbest. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Tam Günlük Öğle Yemekli Piramitler, Müze, Khan el Khalil-i Çarşısı Turuna katılabilirler. (Yetişkin: 89 USD/Çocuk: 59 USD) Bu gezimizde öncelikle Kahire’nin en önemli hazinesi olan Piramitlere gidiyoruz. Dünyanın 7 Harikasından günümüze kadar ulaşan tek eser olması ile dünyanın en çok merak edilen eseri olan sayısız gizemli teknik ve mimari unsuru yansıtan Keops Piramidi’ni, tüm platoyu ayakları altına alan Panorama Tepesini, Kefren, Mikerinos ve Kraliçe ile diğer soyluların anıt mezarları olan piramitleri görüp nefis fotoğraflar çekiyoruz. Sonrasında, Kefren Mezar kompleksinin en önemli parçası olan ve mumyalama işlemlerinin yapıldığı Kefren Vadi Tapınağı’nı ve Sfenks'i göreceğiz.  Gezimiz esnasında, Papirüs Atölyesi ve Doğal Parfüm Fabrikası ziyaretlerimiz de olacak. Öğle yemeğimizi Mewlana Restoranda aldıktan sonra, dünyada çok ses getirmiş ve ilgi görmüş keşif olan Tutankhamon Mezarı Hazine’sini ve diğer birçok dünyaca ünlü eserleri görebileceğimiz Mısır Ulusal Müzesi. Müze’nin alt katında Eski, Orta ve Yeni Krallık Dönemleri’nin en önemli ve değerli parçalarını, lahit ve heykelleri bulunmaktadır. Müzenin üst katında ise eşsiz som altın parçalar, lahitler, mask ve mücevherler, kanapos küpleri, tahtlar ve Tutankhamon’un tüm diğer eşyalarını içeren olağanüstü hazinesi bulunmaktadır. Burayı da gezdikten sonra; Afrika kıtasının en ünlü çarşısı olan Khan el Khalili Çarşısı'na gidiyoruz. Çarşı Amr İbn el As ile birlikte Kahire şehrinin kurucularından kabul edilen Muiz el din-Allah tarafından kurulmuş olan “Beyn-el Kasreyn” adı verilen “İki Saray arası” bölgesinin ve İslami Kahire’nin kalbinde yer alır. Dünyanın en eski ikinci medresesi olan El Ezher Medresesi adını taşıyan El Ezher Camii ve restore edilmiş haliyle Kahire’nin en güzel camilerinden Hüseyin Camii de burada yer alır. Çarşı ziyareti sırasında Hüseyin Camii’ni ziyaret edebilir, beş binin üzerinde dükkanlardan ve arastalardan birinde hediyelik alış-verişlerinizi yapabilir, Nobel ödüllü dünyaca ünlü yazar Necip Mahfuz’un adını taşıyan kafede veya Mehmet Akif Ersoy’un da favori mekanlarından olan Fishawi’de karkadeh, limonata, kahve veya naneli çayınızın tadını çıkartabilirsiniz. (Transferler, otobüste kişi başı 2 küçük su, öğle yemeği, Giza Piramitleri ören yeri giriş ücreti, Ulusal Müze giriş ücreti ve müzede kulaklık fiyata dahildir. Piramit içine giriş ekstradır ve tavsiye edilmez. Diğer içecekler ekstradır) Dilerseniz bu gezinizi rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Nil’de Şovlu ve Akşam Yemekli Tekne Turu ile taçlandırabilirsiniz. (Yetişkin: 49 USD/Çocuk: 29 USD) Nil’in iki yanına kurulmuş Kahire kentinin geceleri ışıl ışıl olan görüntüsü ve çok güzel bir şov ile keyifli vakit geçireceksiniz. (Açık büfe akşam yemeği, 4 kişiye 1 büyük su ve transferler fiyata dahildir, diğer içecekler ekstradır) Gezimizin bitimi ile birlikte otelimize transfer. 

13.11.2024 Çarşamba, Kahire-İstanbul (Kahvaltı) 
Kahvaltı otelimizde. Gününüz serbest. Odalar saat 12:00’da boşaltılacaktır. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Yarım Günlük Öğle Yemekli Eski Kahire Turuna katılabilirler.  (Yetişkin: 69 USD/Çocuk: 49 USD) Gezimizde öncelikle Gezimizin; İslam, Yahudilik ve Hristiyanlığın ortak geçmiş ve ögelerine sahip olan Kahire’de İslam-Hıristiyanlık ve Yahudilik eserlerine ve Kahire’nin kültürel yapısına yönelik yapacağız. İlk olarak Kahire Kalesi’ne gidiyoruz. Selahaddin Eyyubi Kalesi, ve burada bulunan Kavalalı Mehmet Ali Paşa olarak da bilinen ve olağanüstü mimari ve süslemeleriyle ünlü Kavalalı Mehmet Ali paşa Camii görülecektir. Turumuzun devamında Mısır ve Afrika kıtasının ilk camisi olan Amr ibn al-As Camii, Hz Musa’nın da vakit geçirdiğine inanılan Ben Azhar Sinagogu ve Hristiyanlar için kutsal yol üzerinde sayılan Asma (Muallak) Kilise, Hristiyan'lar için büyük öneme sahip, Hz. Meryem ve Hz. İsa’nın üç ay boyunca yaşadıkları mağaranın da içinde yer aldığı Abu Serga Kilisesi ve Mısır Hristiyanları tarihini sergileyen Kıpti Müzesi görülecektir. öğle yemeğimizi Nile Dolphin/Al Saraya ya da Nile Crystal Restoranlarından birinde alıyoruz. (Transferler, otobüste kişi başı 2 küçük su, öğle yemeği, Kale ve Cami giriş ücretleri, Sultan Hasan Medresesi giriş ücreti, El Moez Sokağı giriş ücreti dahildir, diğer içecekler ekstradır) Rehberimizin belirleyeceği saate havalimanına transfer. Gerekli işlemlerin ardından; 
Saat 17:10 Corendon Havayollarına ait XC 4323 sefer sayılı uçakla İstanbul’a hareket ediyoruz.  
Saat 20:40 İstanbul’a varış. 

Ücrete Dahil Hizmetler

Ücrete Dahil Hizmetler

Paket Tura Dahil Olan ve Olmayan Hizmetler

Fiyata Dahil Olan Hizmetler:

  • Corendon Havayolları özel seferleri ile İstanbul/Luksor, Kahire/İstanbul hattında ekonomi sınıf uçak bileti 
  • Havalimanı Vergileri 
  • Seçtiğiniz kategori otellerde Hurghada’da 2 gece yarım pansiyon ve Kahire’de 2 gece oda-kahvaltı, olmak üzere toplamda 4 gece otel konaklaması  
  • Programda belirtilen havalimanı/otel/havalimanı transferleri 
  • Luksor’da yerel restoranda alınacak 1 öğle yemeği 
  • Tam Günlük Luksor Turu (Krallar Vadisi Ören Yeri, Karnak Tapınağı, Hatchepsut Tapınağı ve Memnon Heykelleri giriş ücretleri dahildir. Tut Ank Amon Mezarı girişi ilave ücrete tabidir) 
  • Özel otobüs ile Luksor-Hurghada transferi 
  • Özel otobüs ile Hurghada-Kahire transferi 
  • Şehirlerarası otobüs yolculuklarında kişi başı 2 adet küçük su (otobüste bulunacak) 
  • Turlar esnasında Mısır Tecrübesi olan Türkçe Rehber Hizmeti (Mısır karşılamalı verilebilir)  
  • Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası (mevzuat gereği ödemeyi yaptığınız firma tarafından yapılmaktadır) 
Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı Çıkış Fonu 
  • Vize (Dilerseniz Mısır'a varışta 25 USD karşılığında kendiniz temin edebilirsiniz. Ancak, zaman zaman uzun kuyruklar oluşabilmektedir. Dilerseniz, 25 USD Vize+15 USD Hizmet Bedeli karşılığında İzmir havalimanı gidişte vizenizi uçağa binmeden önce yetkilimizden satın alabilirsiniz. (her zaman mevcut olmayabilir) Bebekler, anne-baba pasaportuna kayıtlı olsalar dahi vizeye tabidirler. Yeşil Pasaport ve Hususi Pasaport hamilleri vizeden muaftır. Pasaportunuzun en az 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır. 
  • Ekstra Turlar 
  • Mecburi Yerel Hizmet Bedelleri (Yetişkin: 75 USD, Çocuk: 50 USD. Varışınızda Mısır’lı yetkililerce toplanır.)  
  • Dahil olduğu belirtilen yemeklerdeki içecekler 
  • Şahsi Harcamalar 
  • Seyahat Sigortası (bagaj kaybı, tur öncesi ve tur sırasında sağlık sorunları, vefat gibi problemlere karşı sigortalanmanızı öneririz) 
  • Yukarıda ve programda dahil olduğu açıkça belirtilmemiş her türlü hizmet 
Ekstra Geziler

Ekstra Geziler

Ekstra Geziler
Ekstra Geziler

Çölde Gün Batımı ATV ya da Buggy Safari Turu (Tek Kişilik ATV: 29 USD, Çift Kişilik Buggy 2 Kişi Toplam: 39 USD) 

SeaScope Yarı Denizaltı Turu (Yetişkin: 29 USD/Çocuk: 19 USD) 

Gerçek Denizaltı Turu (Yetişkin: 49 USD/Çocuk: 29 USD) 

Bedevi Gecesi (Yetişkin: 29 USD, Çocuk: 19 USD) 

Tam Günlük Öğle Yemekli Giftun Tekne Turu (Yetişkin: 39 USD/Çocuk: 19/Tüplü Dalış Farkı: 20 USD) 

Nil’de Otantik Filika Turu ve Akşam Yemeği (Yetişkin: 49 USD/Çocuk: 29 USD) 

Tam Günlük Öğle Yemekli Piramitler, Müze, Khan el Khalil-i Çarşısı Turu (Yetişkin: 89 USD/Çocuk: 59 USD) 

Nil’de Şovlu ve Akşam Yemekli Tekne Turu (Yetişkin: 49 USD/Çocuk: 29 USD) 

Yarım Günlük Öğle Yemekli Eski Kahire Turu (Yetişkin: 69 USD/Çocuk: 49 USD) 

Ulaşım ve Otel Bilgileri
Ulaşım ve Otel Bilgileri
Uçuş Bilgileri

09.11.2024 
XC 4320 İstanbul-Luksor 05:45- 07:30 

Konaklama - Bilgileri

4*