Otel ve tur alışverişlerinize 7.500 TL'ye varan Bankkart Lira  hediye! Detaylar için tıklayınız
×
İZLANDA KUZEY IŞIKLARI TURU  Reykjavik (2) – Viki Myrdal (2) – Keflavik(1) 2 Akşam yemek dahil (Golden Circle turu – Güney Sahilleri turu – Blue Lagoon) 09 – 14 Nisan 2024 &  (Türkçe Driver Guide ile)

İZLANDA KUZEY IŞIKLARI TURU Reykjavik (2) – Viki Myrdal (2) – Keflavik(1) 2 Akşam yemek dahil (Golden Circle turu – Güney Sahilleri turu – Blue Lagoon) 09 – 14 Nisan 2024 & (Türkçe Driver Guide ile)

9 Nisan 2024 Salı - 14 Nisan 2024 Pazar tarihleri arasında olmalıdır
Tur Programı
Özet

Reykjavik (2) – Viki Myrdal (2) – Keflavik(1)

2 Akşam yemek dahil

(Golden Circle turu – Güney Sahilleri turu – Blue Lagoon)

09 – 14 Nisan 2024 &  (Türkçe Driver Guide ile)

Tur Programı

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar terminalinde belirtilen saate buluşma. Aktarmalı olarak Reykjavik’e hareket. Akşam üstü varışımızın ardından özel aracımız ile Reykjavik şehir turu. İlk durağımız şehrin termal plajı Nauthol olacak. Burada vereceğimiz kısa fotoğraf molası ardından şehrin su deposu, ilginç mimarisi ile içerisinde bulunan müze ve görsel gösteriler ile ziyaretçileri kendine çeken Perlan’ı panoramik olarak görüyoruz. Daha sonra Şehrin her yerinden görülebilen Hallgrims kilisesi ve hemen önünde yer alan Leif Eriksoon heykeli görüldükten sonra sahil yolu üzerinde ilk olarak Höfdi (Reagan ve Gorbaçov’un 1988 yılında bir araya gelip, soğuk savaşı bitiren imzaların atıldığı yer) ve nefes kesici manzaraya hakım Sun Voyager anıtını ziyaret ediyoruz. Danimarka-İzlanda ortak mimarisi ile 2011 yılında hizmete giren opera ve sergi binası Harpa’yı gördükten sonra, Reykjavik limanı balıkçı barınak ve tersaneleri güzergahımız üzerinde olacak. Bu gezilerimiz sonrasında otelimize transfer ve dinlenme imkanı. Arzu edenler ile gece bu sevimli şehri keşfetmek için yürüyüş turumuzu gerçekleştireceğiz. Akşam yemeği için serbest zaman. Geceleme otelimizde.

2.Gün                  Reykjavik – Golden Circle - Reyjjavik

Otelde alacağımız açık büfe sabah kahvaltısının ardından Golden Circle turu için hareket ediyoruz. Golden Circle turumuzda ilk durağımız sönmüş bir volkan krateri olan Kerid olacak. 3000 yıl önce oluşan kalderası 55 mt, genişliği 240 mt ve derinliği 170 mt olan sönmüş volkanın içerisinde yürüyüş yaptıktan sonra yarım saatlik bir yolculuk sonrası Geysir Jeotermal alanına ulaşıyoruz. Yaklaşık beş dakikada bir su püskürten Strokur Geysiri ve 2000 yılından bu yana uykuda olan büyük Geysiri görüyoruz. Bölgede vereceğimiz öğle yemeği molası ardından İzlanda’nın en popüler şelalesı olan Gullfoss’a hareket edeceğiz. Hvita nehri üzerinde bulunan ve iki kademe ile 32 metre yüksekten dökülen bu etkileyici şelalede fotoğraf molamız oluyor. Mevsim şartlarına göre şelale yakınına kadar yürüme imkanımız oluyor. Programın son etabı ise Thingvellir Ulusal Parkı olacak. Tarihi, kültürel, jeolojik ve politik olarak son derece önemli bu ulusal park alanında Kuzey Amerika ve Avrasya tektonik plakasını birbirinden ayıran orta atlantik hattını görüyoruz. Bölgenin jeolojik yapısı hakkında rehberimizden bilgiler aldıktan sonra bu sıradışı oluşum içerisinde keyifli bir yürüyüşümüz olacak. Jeolojik öneminin yanı sıra 930 yılında İzlanda’nın ilk yerleşimcileri tarafından kurulan dünyanın ilk ulusal parlementosu Althing’e ev sahipliği yapan milli parkta rehberimizden İzlanda hukuk sistemi işleyişi (Viking Dönemi) hakkında bilgiler alıyoruz. Tur sonrası muhteşem manzaralar eşliğinde reykjavik otelimize hareket edeceğiz. Geceleme otelimizde.

3.Gün                  Reykjavik – Güney Sahilleri Turu -  Vik’i Myrdal

Otelde alacağımız açık büfe sabah kahvaltısı ardından odalarımızı boşaltıp, Güney sahilleri turu için  hareket ediyoruz. İlk durağımız  dünyanın en tehlikeli sahillerinden biri  olan Reynisfjara bölgesi, burada siyah kumsalları ve bazalt kaya ve mağra oluşumlarını görüyoruz. Denizin ortasında duran Reynisdagar kayalıkları ilginç jeolojik şekilleri ile fotoğraf meraklılarının vazgeçilmezi. Reynisfjara sonrası, 20 dakikalık bir yolculuk ile Dyrehoaley’e varıyoruz. Deniz üzerinde yer alan bu dev bazalt bloklar aynı zamanda doğal yaşam alanı olup, bir çok kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Hava ve yol şartları uygun olursa Dyrehoaley deniz fenerine araç ile ulaşıp siyah kumsalların ve manzaranın keyfine varıyoruz. (Hava şartları uygun olmadığı durumlarda alternatif manzara noktasında durulur)

Eyjafjallajokull yanardağı eteklerinden yolumuza devam edip, Skogafoss şelalesini ziyaret edeceğiz. Şelale civarı aynı zamanda ilk Viking yerleşim bölgelerinden. Burada vereceğimiz serbest fotoğraf molası ardından, İzlanda’nın en zarif şelalesi olarak bilinen Seljalandfoss’u ziyaret ediyoruz. Eyjafjallajokull buzulundan eriyen sulardan oluşan Seljaland nehrinin bir parçası olan şelale 60 mt yüksekten akıyor. Jeolojik yapısı sebebi ile hava şartları müsait olduğunda şelalenin arkasına kadar yürünebiliyor. Akşamüstü Vik  otelimize varışımız ardından otelde akşam yemeğimizi aldıktan sonra geceleme otelimizde.

4.Gün                  Viki Myrdal –   Fjarðarárgljúfur  – Jokülsarlon Buzul Gölü – Diamond Beach)

Kahvaltımızın ardından Güney İzlanda’nın harika manzarası eşliğinde yola çıkıyoruz. Volkanik oluşumlar, lav  tarlaları, Avrupa’nın en büyük buzulu Vatnajökull’ün uzantıları olan buzullar yol boyunca tanıklık edeceklerimizden bazıları. Svinafelljöküll buzulu sonrası  göreceğiz. buzul lagünü olan Jökulsarlon’a gidiyoruz. Burada buzuldan kopan parçaların buzul gölündeki sakin hareketlerini izleyip, sahile vuran buz parçalarına yaklaşabileceğiniz Diamond Beach’e gideceğiz. Vik’i Myrdal’a dönüş yolumuz üzerinde İzlanda’nın sıradışı kanyonu Fjarðarárgljúfur günün son ziyaret noktası olacak. Akşam yemeğimiz ve Geceleme Vik i Myrdal otelimizde.

 

5.Gün                  Viki Myrdal – Sky Lagoon – Keflavik

Sabah kahvaltısı ardından otelimizden ayrılıyor ve Sky Lagoon’a hareket ediyoruz. Lav tarlaları arasında bulunan bu muhteşem bir jeotermal tesiste açık havada spa deneyimi yaşayarak turun yorgunluğunu üzerimizden atıyoruz. Sky Lagoon sonrası otelimize hareket ve yerleşme. Akşam yemeği için serbest zaman ve geceleme otelimizde.

 

6.Gün                  Reykjavik – İstanbul

Sabah saat 04:00’da kahvaltının ardından odalarımızı boşaltıp, saat 04:30’da Keflavik havalimanına hareket ediyoruz. Aktarmalı yapacağımız uçuşlar ile İstanbul’a dönüş uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuzun sonu.

Ücrete Dahil Hizmetler
Paket Tura Dahil Olan ve Olmayan Hizmetler

Fiyata Dahil Olan Hizmetler

  • Türk Hava Yolları ile ekonomi sınıfı  gidiş dönüş uçak biletleri
  • Icelandaair ile ekonomi sınıfı gidiş dönüş uçuş
  • Havalimanı vergileri ve servis bedeli
  • Rekjavik’te 2 gece 4* Midgardur Reykjavik vb. oda kahvaltı konaklama
  • Vik’te 2 gece 4* Vik i Myrdal otel vb.  oda kahvaltı konaklama (Güney bölgesinde oteller Farmhouse ve Lodge tarzındadır.)
  • Keflavik’de 1 gece 3* Aurora Airport Hotel vb. otellerde oda kahvaltı konaklama
  • Vik’te otelde 2 gece akşam yemeği
  • Tüm belirtilen çevre gezileri ve turlar
  • Otel ve Turist şehir vergileri
  • Milli park girişleri ve park ücretleri
  • Kerid krateri girişleri
  • Blue Lagoon comfort paket girişi
  • Tüm tur boyunca Türkçe rehberlik hizmeti

Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

  • Yurt Dışına Çıkış Harcı
  • Vize ücreti
  • Kişisel harcamalar
  • Öğlen ve Akşam yemekleri
  • Seyahat Sigortası
Ekstra Geziler

Ekstra Geziler

-
Ulaşım ve Otel Bilgileri
Uçuş Bilgileri

UÇUŞ DETAYLARI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME

  • İzlanda turumuzun Uçuşlarını Türk havayolları ve Icelandair ile gerçekleştireceğiz.
  • Uçuş detayı örnek uçuş detayıdır (Uçak biletleri 1 ay kala alındığından dolayı uçuş parkuru değişebilir)

09.04.2024 Gidiş

İstanbul – Oslo                  08:10 14:45 THY                TK1751

Oslo – Keflavik                   13:50 14:45 ICELANDAIR  FI319

14.04.2024 Dönüş

Keflavik – Arlanda            07:35 12:45 ICELANDAIR  FI306

Arlanda – İstanbul           15:25 20:10 THY                 TK1790

Konaklama - Bilgileri
 

HOTELLER

Rekjavik           4* Midgardur otel                                https://www.centerhotels.com/en/hotel-midgardur-reykjavik

Vik                    4* Vik i Myrdal otel                              https://www.stayinvik.is/

Keflavik            3* Aurora Airport Hotel                      https://hotelairport.is/
Misafirler
Toplam Tutar
115.587,65 ₺